Bogense - Goteborg
Door: Jacqueline
Blijf op de hoogte en volg Jacqueline
17 Juni 2009 | Zweden, Stockholm
'Helaas' hebben we voor vandaag ook een soort van planning, omdat we in Goteborg (Zweden) een B&B hebben geboekt.
Na afscheid te hebben genomen van Steen, de eigenaar en Cosy de hond, reizen we rond 11.00u. af richting Odense, Kopenhagen, Malmo en uiteindelijk Goteborg.
Eerst nog even via de Deense apotheek om keeltabletten en anti-
griepmiddelen in te slaan, want het lijkt erop dat de griep overslaat naar Marjolein...
Het mooie weer (zo'n 19 graden) en de prachtige groene omgeving, gevuld met ontelbare klaprozen, geven we ons genoeg afleiding om het griepgevoel even te doen vergeten.
We nemen de E20 via Odense en om 12.45u. komen we aan bij de Storebaelt (tol)brug bij Nyborg. Daarna met gemiddeld 110km per uur richting Kopenhagen (nog 91km).
We hebben zo'n 900km achter de rug en ong. 55lt. benzine verbruikt met de peugeot 307cc. De benzine is hier goedkoper en het rijgedrag aanzienlijk minder 'agressief' dan ik in NL ervaar.
Om 14.30u. rijden we de Oresund brug bij Kopenhagen over (Bijna 8km lang) en na wat korte (plas-koffie-broodje)stops, komen we om 18.15u. aan bij B&B 'Nice' te Goteborg!
Het was een heerlijke en ook vermoeide dag, gevuld met (meezing)muziekjes in de auto, zon, prachtige Zweedse vergezichten en gezelligheid!
Na het inchecken en het bewonderen van het 'houten huis' wat omgebouwd is tot B&B, gaan we op zoek naar een hapje eten. Met geluk hebben we om de hoek van de B&B een heerlijk Italiaans restaurant gevonden (Plaka), waar ik heerlijk heb gesmuld van pasta met zalm, paprika, rode ui en room. Marjolein bestelde een pizza die eigenlijk ook te lekker was om niet helemaal op te eten.
Een bezoekje aan het centrum van Goteborg bewaren we voor morgen, want de moeiheid slaat weer enigzins toe en de griep probeert hier en daar nog grip te krijgen, dus een goede nachtrust zal ons geen kwaad doen!
Tot nu toe zijn we alleen maar blij verrast door de mooie groenrijke omgeving, de gastvrijheid en de ontspannenheid van de mensen hier...Geweldig! We voelen ons hier prima thuis!
"God natt!" (goedenacht!)
17 Juni 2009 - 20:39
El.:
Hey Jacq. en Mar.
Natuurlijk wil ik jullie reisverslag lezen. Heb dus al een en ander bekeken. Niet leuk dat je allebei een beetje ziekjes bent. Maar een paar avonden vroeg naar je bedje doet wonderen. Veel beterschap en natuurlijk een hele fijne vakantie. Ik kom beslist nog een keertje lezen. Liefs El en Wil.
kussss. -
18 Juni 2009 - 06:20
M & Bo:
Goede morgen Dames!
Wat heerlijk om wakker te worden en jullie vakantielink te kunnen lezen!! Rust/ziek lekker uit en geniet van jullie trip! We gaan jullie volgen! (en zullen jullie missen tijdens de Roze Zaterdag ;)) xxx M & Bo
18 Juni 2009 - 07:50
Mams:
Dag lieve meiden, ben blij te lezen dat alles zo mooi en ontspannen verloopt! Zal voor jullie duimen dat de griep verdwijnt. Hele fijne dag in winkelcentrum Goteborg!!tot later, dikke XXX mams -
18 Juni 2009 - 07:51
Esther:
Sounds Good Ladies :-) -
18 Juni 2009 - 10:31
Wendy:
Leuk!
Krijg zelf al helemaal zin op met vakantie te gaan! Nog even weekje trainen, belastingaangifte doen en berg kattenvoer inslaan en dan gaan we met de tent richting het zuiden ; o )
Veel plezier en als je een rendier ziet, doe 'm mijn groeten (heb ooit 3 weken door Noorregen - ja regen- getrokken, iedereen zag ze, behalve wij ; o ( -
18 Juni 2009 - 14:28
Kimm:
dank jullie voor de lieve knuffels voor vertrek, ze hebben geholpen ;-). Zo te zien is het erg lekker daaroo, geniet ervan en tot over 2 weekjes! Liefs Kimm