Attractiepark Liseberg
Door: Jacqueline
Blijf op de hoogte en volg Jacqueline
19 Juni 2009 | Zweden, Stockholm
In een grote stad als Goteborg zijn alle winkels en kleine cafés geopend tot 14.00u. in de middag. Daarna is álles gesloten, behalve...Liseberg! Een attractiepark waar veel over gesproken wordt en wat eigenlijk een 'must see' is als je Goteborg bezoekt (mits je totaal niet van achtbanen e.d. houdt natuurlijk).
Midsommarafton wordt in Zweden gevierd tussen 19 en 25 juni. Het is een traditie om een meiboom te planten. Daarbij wordt veel gedronken en traditioneel haring gegeten. Jonge meisjes plukken bloemen om ze onder hun hoofdkussen te leggen in de hoop op mooie dromen over hun toekomstige echtgenoot. Huizen versieren met groen werd geacht geluk te brengen voor de bewoners. Voor veel Zweden is deze feestdag een dag van feesten en de start van de zomer. De mensen verlaten de steden en trekken massaal naar het platteland, dikwijls naar een buitenverblijf, om feest te vieren.
Voor ons Hollandse blondies geen liters alcohol, bloemen onder onze hoofdkussens of haring eten. Wij kozen voor Liseberg ;-)
We waren niet alleen, want veel Zweden die vrij hadden en ook geen dansjes rond de meiboom gingen doen of geen buitenhuis hadden, waren ook een dagje in Liseberg...
Toch waren er geen vergelijkbare wachttijden zoals bij de Efteling! Hier kon je meestal direct doorlopen of hooguit 15 minuten wachten.
Dat wachten was het wel waard, want wat een adrealine-kick zeg die achtbanen! Sommigen haalden snelheden van maar liefst 90km per uur...Onze gezichten zijn weer gladgetrokken zeg maar ;-)
Ook het 'Gasten Ghost Hotel' was een geweldig angstaanjagend spookhuis waar je met een zwak hart waarschijnlijk niet eens toegelaten zou worden!
Tijdens een rit in de 'Lisebergbanan', een achtbaan met een snelheid van 80km per uur, waren de weergoden het niet met elkaar eens en kwam het net die 5 minuten-rit met bakken uit de hemel! Je kon tijdens de rit met moeite je ogen open houden...Het leek wel een waterattractie!
De zon die even later weer tevoorschijn kwam, zorgde ervoor dat we weer wat droge kleren en haren kregen. Maar wat hebben wij gelachen zeg!! We hebben onze longen uit onze lijf geschreeuwd en voelden ons niet langer grieperig of verkouden...
Aan het einde van de dag zijn we richting B&B gelopen om daar nog wat laatste spulletjes in te pakken voor ons vertrek morgen naar een totaal andere wereld, namelijk in 'the middle of nowhere'...
'Pan Parks Fulufjallsbyn' van het Wereld Natuur Fonds, één van Europa's laatste wildernissen...
Daar hebben we één van de 22 'stugas' gehuurd in het natuurgebied van 40.000 hectare.
Met een verblijf in de vakantiewoningen van Panparks 'Fulufjallsbyn', leveren we een bijdrage aan het natuurbehoud van deze prachtige wildernis!
Voor meer info: check www.panparksaccommodation.com
Als laatste willen we iedereen bedanken voor de leuke reacties!
19 Juni 2009 - 18:40
Mamsie:
Prachtig verhaal! Zullen jullie vannacht wel slapen als roosjes...en morgen goede reis! Heel veel plezier in de prachtige natuur (en ik neem aan zonder laptop voorlopig!)lfs en gr van mams XX -
19 Juni 2009 - 18:50
Loes:
Sluit me helemaal bij Marijke aan wat 'n verhaal!!!(groetjes Marijke) en voor morgen goede reis ,wees voorzichtig en kijk uit voor de rendieren hahaha.liefs pama -
20 Juni 2009 - 10:25
Rebecca:
He liefjes.
Have fun. Ziet er wel zo uit.
Groeten Becky. -
20 Juni 2009 - 12:01
M & Bo:
Fijn te horen dat jullie je niet meer grieperig en verkouden voelen......geniet van de natuur, wij gaan genieten van Roze Zaterdag! xxx -
21 Juni 2009 - 07:17
Michelle:
You ladies are such thrill seekers! Looks like your having an amazing time, NJOY! Xx